DANCE WITH ME


...shvrljanje po papiru i pogledi iz mog ugla , razmisljanje i pevanje u bradu, plakanje u moru suza i smejanje na sav glas, crno-beli svet i zute minute, dobre i lose strane u ying/yang krugu,....only me...

недеља, 31. октобар 2010.

Moderna ajvarusa

Ona je zena u svojim najboljim godinama , 40-tim .Slobodni je umetnik i zaradjuje toliko  da sama placa svoj kredit za stan ( buducih 20 godina !) uz sve pratece mesecne komunalije.Vozi kola ciji mesecni izdaci za benzin (bez obzira koja je kilometraza u pitanju) kao i njihivo odrzavanje prelaze u domen luksuza za danasnje vreme globalne ekonomske krize. Pritom je  samohrana majka vec stasitog decaka srednjaskolca, a o njegovim prohtevima izlisno je i da pricam.Ozbiljna je i kuvarica gde bi joj  pozavideo I sam  Dzejmi Oliver. Otvorna knjiga za caskanje o jazz-u,  chillout-u,rock-u….., krpicama iz Manga,Zare,Max Mare ……o cvecu, religiji,mesecu ,fudbalu,hrani......., humanista i aktivista...... ,nocna ptica koja cesto slece u vec popularnu Arenu,zadje i do nekih haustora i in/out klubova.  Veliki je ljubitelj cveca do te mere, da ima I svoj mali vrt u kome pronalazi svoj mir od svakodnevnice.  A stize da pravi i ajvar.Onaj pravi,mamin.Mamin, koji podrazumeva - kupi dzak paprika, operi ga , odvoj pantljike I zrnca, ispeci,procedi,samelji, zagrej tegle ,umotaj,zapeci,slozi.I to sve u preslatke teglice, sa onim sarenkastim poklopcima. Magic on the air.
I onda se pitam kako neki ljudi, ovako ambicioznu,visprenu, jaku, sposobnu, I odvaznu zenu, a iznad svega briznu majku mogu da nazivaju –ajvarusom?. Ajvarusom u pogrdnom smislu! A pritom isti ti ljudi, vole taj isti "mamin" ajvar .  

2 коментара:

  1. Ljudi vole da pričaju svašta ali kada je klopa u pitanju zaborave sve što su rekli!
    Sviđa mi se moderna ajvaruša.
    Rekla bih da zvuči kao žena idol! Sa ponosom bih nosila tu „etiketu“... u inat svima!;)

    ОдговориИзбриши
  2. Presrecna sam sto na svojim teglicama imam i natpis ...MAMIN AJVAR ....jer "tiketasima" sluzim iskljucivo kupovni. Svakom po zasluzi.

    ОдговориИзбриши